Uticaj ishrane na nastanak insulinske rezistencije
Nevena Ljušić
integrisane akademske studije
2023-09-30
2
Nutritivni značaj magnezijuma
Marija Tihić
integrisane akademske studije
2023-09-28
3
Karakteristike ishrane osoba koje se rekreativno bave sportom
Nikolina Magazin
integrisane akademske studije
2023-09-13
4
Dijetetski suplementi sa antioksidansima namenjeni fizički aktivnim osobama
Milan Stević
integrisane akademske studije
2023-08-15
5
Određivanje sadržaja polifenola i antioksidativna aktivnost tropa grožđa
Aleksandar Knežević
integrisane akademske studije
2023-06-23
6
Nutritivni značaj vitamina D
Jelena Slavić
osnovne studije
2023-04-05
7
Uticaj ishrane na sindrom policističnih jajnika
Ljubica Glušac
integrisane akademske studije
2023-02-27
8
Dijetetski suplementi u promociji koštano - zglobnog sistema
Tamara Milošević
integrisane akademske studije
2023-02-24
9
Pozitivni efekti korisnih bakterija u promociji zdravlja
Dušan Žerajić
integrisane akademske studije
2023-02-14
10
Značaj ishrane za imunski sistem
Teodora Velimirović
integrisane akademske studije
2022-12-28
11
Liposolubilni vitamini
Milica Trajković
integrisane akademske studije
2022-11-30
12
Uloga i značaj prebiotika u ishrani
Ivana Stanisavljević
integrisane akademske studije
2022-11-24
13
Određivanje ukupne migracije u vodeni rastvor simulatora hrane primenom potpunog potapanja
Dušan Trendafiloski
integrisane akademske studije
2022-11-18
14
Ishrana sportista u periodu oporavka
Janja Elez
integrisane akademske studije
2022-09-30
15
Značaj vitamina D kod fizički aktivnih osoba
Katarina Vasić
integrisane akademske studije
2022-09-30
16
Značaj ishrane u prevenciji metaboličkog sindroma
Jelena Dabović
integrisane akademske studije
2022-09-30
17
Određivanje parametara procene statusa jetre i statusa gvožđa kod fizički aktivnih muških osoba
Neda Trivić
integrisane akademske studije
2022-09-15
18
Prednosti i ograničenja dijetarnih intervencija
Irina Rabrenović
integrisane akademske studije
2022-06-27
19
Određivanje celuloze u komercijalnim uzorcima semenki za ljudsku upotrebu
Jovan Pavlović
integrisane akademske studije
2022-04-08
20
Uloge kvercetina u organizmu i zastupljenost suplemenata sa kvercetinom na tržištu Srbije
Violeta Aćimović
integrisane akademske studije
2022-02-04
21
Analiza nutritivnog unosa žena u reproduktivnom dobu koje su na redukcionim dijetama
Marina Zec
integrisane akademske studije
2021-09-02
22
Uticaj kratkoročne suplementacije magnezijum - oksidom na status magnezijuma
Anđela Nikolić
integrisane akademske studije
2021-06-16
23
Opšte osobine hidrosolubilnih vitamina
Anja Cvijetić
integrisane akademske studije
2020-12-30
24
Pravilna ishrana u promociji imunskog sistema
Olja Ćuk
osnovne studije
2020-12-02
25
Značaj ishrane u promociji imunog sistema
Milica Luković
integrisane akademske studije
2020-09-30
26
Hemijske i nutritivne karakteristike liposolubilnih vitamina
Ivana Mališić
integrisane akademske studije
2020-09-29
27
Određivanje sadržaja magnezijuma u dijetetskim suplementima atomskom apsorpcionom spektroskopijom
Tamara Čepić
integrisane akademske studije
2020-09-29
28
Značaj pravilne ishrane i suplementacije kod mladih sportistkinja
Ana Milovanović
integrisane akademske studije
2020-09-25
29
Nutritivne karakteristike i biološki aktivna jedinjenja tropa cvekle
Marija Lončar
integrisane akademske studije
2020-09-11
30
Deficiti energetskog unosa i nutrijenata
Aleksa Mančić
integrisane akademske studije
2020-08-06
31
Hemijske i nutritivne karakteristike intenzivnih zaslađivača
Milan Tomić
osnovne studije
2020-07-20
32
Dijetarne intervencije u smanjenju rizika hroničnih nezaraznih bolesti
Nikola Jakovljević
integrisane akademske studije
2020-06-26
33
Karakteristike ishrane sportista i rekreativaca
Ivana Đurđević
integrisane akademske studije
2020-06-26
34
Nutritivni deficit vitamina B12
Nataša Rakita
osnovne studije
2020-06-19
35
Polifenolni sastav i antioksidativna svojstva voćnih vina i njihov uticaj na enzimske sisteme in vitro
Uroš Čakar
doktorske akademske studije
2020-06-13
36
Određivanje površinski aktivnih materija u predmetima opšte upotrebe
Ana Ćirković
integrisane akademske studije
2020-06-11
37
Promena koncepta zdrave ishrane u skladu sa zahtevima za održivu proizvodnju
Jovana Marković
integrisane akademske studije
2019-09-30
38
Ispitivanje nutritivnih karakteristika i zdravstvene ispravnosti uzoraka pogače golice
Milena Todorović
integrisane akademske studije
2019-09-30
39
Dijetarne intervencije kod žena sa sindronom policističnih jajnika
Milica Ranković
integrisane akademske studije
2019-09-30
40
Značaj i potrebe unosa proteina u ishrani fizički aktivnih osoba
Jelena Milosavljević
integrisane akademske studije
2019-09-25
41
Trudnoća i laktacija-nutritivne potrebe i uloga dijetetskih suplemenata
Milica Vasiljević
integrisane akademske studije
2019-09-03
42
Nutritivni značaj rastvornih dijetnih vlakana u ishrani
Marijana Dimitrijević
integrisane akademske studije
2019-08-08
43
Sadržaj i aktivnost antioksidativnih jedinjenja u voću i povrću
Isidora Ilić
integrisane akademske studije
2019-07-12
44
Supstance koje ometaju endokrinu funkciju kao kontaminanti u hrani
Ana Mlađenović
integrisane akademske studije
2019-07-11
45
Biološki aktivne komponente hrane u promociji zdravlja kardiovaskularnog sistema
Katarina Vidić
osnovne studije
2019-05-27
46
Gojaznost kod dece i malnutricija - značaj dijetarnih intervencija
Igor Laić
integrisane akademske studije
2019-04-15
47
Pojedini režimi ishrane u terapiji gojaznosti
Vojin Popović
integrisane akademske studije
2018-11-09
48
Dijetarne preporuke u zemljama Evrope - sličnosti i razlike
Jovana Vasilić
integrisane akademske studije
2018-11-05
49
Dijetetski suplementi u redukciji telesne mase
Tijana Mijatović
osnovne studije
2018-10-02
50
Dijetarne intervencije u prevenciji kardiovaskularnih bolesti
Dunja Milenković
integrisane akademske studije
2018-07-10
51
Pravilna ishrana u periodu povećane fizičke aktivnosti
Jovana Jovanović
integrisane akademske studije
2018-04-20
52
Određivanje sadržaja tokoferola u biljnim uljima kao parametra kvaliteta
Milica Basić
integrisane akademske studije
2018-01-30
53
Uticaj fizičke aktivnosti na nutritivni status
Jelena Medojević
integrisane akademske studije
2017-09-28
54
Značaj vitamina D kod fizički aktivnih osoba
Jovana Medojević
integrisane akademske studije
2017-09-28
55
Dijetetski suplementi u prevenciji dijabetes melitusa tip II
Tamara Negovanović
integrisane akademske studije
2017-09-26
56
Određivanje sadržaja polifenola i antioksidativne aktivnosti u uzorcima kakao praha sa domaćeg tržišta
Marija Milojević
integrisane akademske studije
2017-09-01
57
Uticaj suplementacije sojem Lactobacillus helveticus L10 na markere imunološkog i oksidativnog statusa vrhunskih sportista
Danica Michaličkova
doktorske akademske studije
2017-06-14
58
Određivanje sadržaja teobromina u kakao proizvodima
Jovana Jovanović
integrisane akademske studije
2017-05-18
59
Opšte karakteristike liposolubilnih vitamina
Dragana Vidaković
integrisane akademske studije
2017-05-04
60
Pravilna ishrana u prevenciji Diabetes mellitusa tip 2
Aleksandar Gajić
integrisane akademske studije
2017-02-28
61
Uticaj oralne primene Lactobacillus rhamnosus LA68 i Lactobacillus plantarum WCFS1 na imunološke i metaboličke parametre miševa u uslovima eksperimentalno indukovane nealkoholne masne jetre
Nevena Ivanović
doktorske akademske studije
2016-09-30
62
Uloga masti u ishrani sportista
Milan Margetić
integrisane akademske studije
2016-09-30
63
Uloga ishrane u Parkinsonovoj bolesti
Jelena Jovanović
integrisane akademske studije
2016-09-29
64
Upotreba ergogenih sredstava u populaciji sportista
Dragica Matić
integrisane akademske studije
2016-09-29
65
Zastupljenost fizičke aktivnosti u studentskoj populaciji
Dragana Rafailović
integrisane akademske studije
2016-09-07
66
Značaj i primena ketogene dijete
Marija Arsenović
integrisane akademske studije
2016-09-07
67
Pravilna ishrana u prevenciji oboljenja donjih partija gastrointestinalnog trakta
Nataša Ćuk
integrisane akademske studije
2016-08-26
68
Pravilna ishrana kod žena u menopauzi
Nataša Jovanović
integrisane akademske studije
2016-03-16
69
Dijetarne intervencije u smanjenju rizika nastanka malignih bolesti
Jelena Selaković
integrisane akademske studije
2016-02-02
70
Uticaj suplementacije probiotikom Lactobacillus helveticus L10 na promociju zdravlja imunskog sistema kod vrhunskih sportista
Bojan Brezavšček
integrisane akademske studije
2016-02-02
71
Dijetetski suplementi sa enzimima u promociji zdravlja digestivnog sistema
Danica Nedović
osnovne studije
2016-01-14
72
Aktuelne dijetarne preporuke za prevenciju kardiovaskularnih oboljenja
Jelena Petronijević
integrisane akademske studije
2015-11-30
73
Dijetarne intervencije kod neurodegenerativnih oboljenja
Neda Tomić
integrisane akademske studije
2015-10-08
74
Značaj primene probiotskih mikroorganizama u pedijatrijskoj populaciji
Marija Ilić
integrisane akademske studije
2015-09-28
75
Određivanje sadržaja ukupnih polifenola u antioksidativne aktivnosti u odabranim vrstama zelenog lisnatog povrća
Ivana Tašković
integrisane akademske studije
2015-06-12
76
Medicinska nutritivna terapija poremećeja ishrane
Neda Stančić
osnovne studije
2015-03-20
77
Antioksidativne osobine odabranih vrsta zelenog lisnatog povrća
Milica Tanasković
integrisane akademske studije
2015-03-06
78
Potrebe za unosom makronutrijenata kod fizički aktivnih osoba
Nebojša Jakovljević
osnovne studije
2015-03-02
79
Optimalna ishrana adolescenata
Jovana Stanojević
integrisane akademske studije
2014-11-14
80
Dijetarne intervencije u prevenciji metaboličkog sindroma
Aleksandra Laković
integrisane akademske studije
2014-11-06
81
Karakteristike ishrane starije populacije
Dušica Trifunović
integrisane akademske studije
2014-10-06
82
Značaj ishrane kod osoba obolelih od Parkinsonove bolesti
Jelena Lekić
integrisane akademske studije
2014-10-01
83
Ispitivanje uticaja ukupnih dijetnih vlakana i rezistentnog skroba na smanjenje faktora rizika za pojavu dijabetes melitusa tipa 2 kod gojaznih pacijenata sa poremećenom glikoregulacijom
Margarita Dodevska
doktorske akademske studije
2014-09-30
84
Značaj probiotika u sportskoj ishrani
Nevena Drašković
integrisane akademske studije
2014-09-29
85
Uticaj suplementacije alfa-liponskom kiselinom na parametre oksidativnog stresa i antioksidativne zaštite kod obolelih od shizofrenije
Bojana Vidović
doktorske akademske studije
2014-07-19
86
Neželjene reakcije na hranu
Uroš Erac
integrisane akademske studije
2014-07-10
87
Značaj optimalnog unosa proteina kod sportista i opšte populacije
Dragana Pantović
integrisane akademske studije
2014-07-08
88
Nutritivni značaj probiotskih mikroorganizama
Anđelka Gajović
osnovne studije
2014-04-24
89
Značaj optimalne ishrane u prevenciji malignih bolesti
Marko Despotović
integrisane akademske studije
2014-02-26
90
Značaj Mediteranske dijete u promociji zdravlja kardiovaskularnog sistema
Milica Filipović
osnovne studije
2014-02-18
91
Anketa o navikama u ishrani trudnica na teritoriji grada Beograda
Milica Đorđević
osnovne studije
2013-12-25
92
Značaj ishrane kod pacijenata sa psihijatrijskim poremećajima
Kristina Kolaček
integrisane akademske studije
2013-10-28
93
Značaj ishrane kod osoba obolelih od epilepsije
Srđan Munjiza
integrisane akademske studije
2013-10-28
94
Značaj i potrebe za unosom vitamina i minerala kod dece predškolskog i mlađeg školskog uzrasta
Ognjen Todorović
osnovne studije
2013-09-30
95
Pravilna ishrana u promociji zdravlja gornjih partija GIT-a
Olga Đurić
osnovne studije
2013-07-12
96
Rizici suplementacije u sportu
Novica Kragujević
osnovne studije
2013-06-14
97
Optimalna ishrana u sportskoj aktivnosti
Vladan Tomović
integrisane akademske studije
2013-05-27
98
Značaj optimalne ishrane u prevenciji dislipidemija
Ana Milanković
integrisane akademske studije
2013-05-15
99
Uticaj termičkog tretmana na pojedine mineralne materije
Jelena Lazović
osnovne studije
2013-04-26
100
Uticaj termičkog tretmana na sadržaj vitamina C u namirnicama
Nevena Juruković
osnovne studije
2013-04-12
101
Značaj joda u ishrani
Aleksandra Damnjanović
integrisane akademske studije
2013-04-08
102
Medicinska nutritivna terapija u prevenciji diabetes mellitusa tipa 2
Miloš Radunović
integrisane akademske studije
2013-04-03
103
Metode ispitivanja kvaliteta meda
Milena Milenković
integrisane akademske studije
2013-03-29
104
Hemijska analiza sastava pekarskih proizvoda
Jasmina Urošević
osnovne studije
2013-02-27
105
Biološki aktivna jedinjenja sa dermoprotektivnim delovanjem
Marija Nikolić
osnovne studije
2012-12-21
106
Uticaj suplementacije astaksantinom na nivo markera oksidativnog stresa i nivo sekretornog IgA u salivi kod mladih fudbalera
Ivana Baralić
doktorske akademske studije
2012-12-18
107
Ispitivanje dijetarnih navika trudnica u Aleksinačkom regionu
Bojana Živadinović
osnovne studije
2012-11-08
108
Ishrana u održavanju zdravlja gastrointestinalnog trakta
Jovana Stošić
integrisane akademske studije
2012-10-03
109
Osnovni principi parenteralne ishrane
Snežana Slavnić
integrisane akademske studije
2012-10-02
110
Pravilna ishrana bubrežnih bolesnika
Ana Rakić
integrisane akademske studije
2012-10-02
111
Optimalan unos mikronutrijenata u ishrani sportista
Predrag Todorović
integrisane akademske studije
2012-04-25
112
Značaj optimalnog unosa pojedinih mikronutrijenata u trudnoći
Ivana Mihajlović
osnovne studije
2012-04-02
113
Optimalna suplementacija u sportovima snage
Vuk Miljković
integrisane akademske studije
2012-02-24
114
Dijetarne intervencije u prevenciji gojaznosti
Ana Vukašinović
osnovne studije
2011-12-19
115
Nutritivni značaj vitamina K
Jelena Mičeta
osnovne studije
2011-12-05
116
Dijetarne intervencije u prevenciji dijabetesa
Marina Blagojević
osnovne studije
2011-12-02
117
Značaj suplemenata u optimalnoj sportskoj ishrani
Đorđe Đorđić
integrisane akademske studije
2011-10-13
118
Analiza sadržaja polifenola u jezgrastom voću
Sofija Stanković
osnovne studije
2011-09-13
119
Uticaj termičkog tretmana na sadržaj pojedine frakcije hemiceluloze u proizvodima od voća
Katarina Petrović
integrisane akademske studije
2011-09-09
120
Određivanje sadržaja histamina u uzorcima ribe
Ivana Bojanić
osnovne studije
2011-07-04
121
Karakteristike ishrane sportista tokom treninga
Jovana Dilber
osnovne studije
2011-06-21
122
Karakteristike suplementacije tokom perioda oporavka sportista
Jovana Vukelja
osnovne studije
2011-04-28
123
Karakteristike ishrane i suplementacije klupskih sportista
Stevan Milosavljević
osnovne studije
2011-04-26
124
Dijetarni antioksidans astaksantin u promociji zdravlja
Ivana Milenković
osnovne studije
2011-04-06
125
Analiza kvaliteta meda u komercijalnoj proizvodnji
Ana Đurović
osnovne studije
2011-04-04
126
Bioflavonoidi kao fitonutrijenti
Ana Mladenović
osnovne studije
2011-03-23
127
Uloga hrane i dijetetskih proizvoda u smanjenju rizika od anemije
Milka Petrović
osnovne studije
2011-03-22
128
Uloga i značaj alfa - liponske kiseline kao dijetarnog antioksidansa
Nataša Aleksić
osnovne studije
2010-12-27
129
Odrđivanje antioksidativne aktivnosti vina regiona Srbije
Uroš Čakar
osnovne studije
2010-12-17
130
Opravdanost upotrebe dijetetskih suplemenata u populaciji sportista
Andrej Stojanović
osnovne studije
2010-11-12
131
Enzimsko određivanje beta - glukana u proizvodima od žitarica
Anica Ranković
osnovne studije
2010-10-28
132
Nutritivni značaj vitamina D
Svetlana Simić
osnovne studije
2010-09-24
133
Astaksantin - novi dijetarni antioksidans
Milena Vitorović
osnovne studije
2010-07-09
134
Uloga i značaj cinka u ishrani
Olina Dudašova
osnovne studije
2010-07-05
135
Učestalost korišćenja dijetetskih suplemenata sa proteinima i amino kiselinama u ishrani sportista
Nebojša Šimbovski
osnovne studije
2010-02-19
136
Uloga antioksidativnih vitamina u očuvanju zdravlja
Marija Petrović
osnovne studije
2010-02-17
137
Značaj dijetarnih intervencija u cilju smanjenja faktora rizika od kardiovaskularnih bolesti