logo
Универзитет у Београду
Фармацеутски факултет

Завршни радови

Подаци за ментора: Брижита Ђорђевић

Називе теме Студент Врста студијa Датум одбране
1 Одређивање садржаја кофеина и антиоксидативног потенцијала узорака кафе са тржишта Републике Србије Давид Мунћан интегрисане академске студије 2025-11-14
2 Суплементи намењени спортистима Ајла Шаховић интегрисане академске студије 2025-10-29
3 Корисни ефекти суплементације пробиотским микроорганизмима Јелена Миладиновић Мастер академске студије 2025-10-21
4 Гликемијски индекс намирница Марија Романовић интегрисане академске студије 2025-10-16
5 Одређивање средства против згрудњавања у одабраним узорцима кухињске соли Настасија Милојковић интегрисане академске студије 2025-09-30
6 Нутритивне препоруке у промоцији здравља респираторног тракта Јована Пајић интегрисане академске студије 2025-09-22
7 Пребиотска дијетна влакна Анђела Краговић интегрисане академске студије 2025-09-22
8 Дијетарне интервенције у превенцији поремећаја исхране Милица Ристичевић интегрисане академске студије 2025-09-12
9 Додаци исхрани намењени женама у менопаузи Ивана Павлески Мастер академске студије 2025-08-22
10 Дијетарне интервенције у смањењу ризика настанка инсулинске резистенције Тијана Станојевић интегрисане академске студије 2025-06-27
11 Дијетарне интервенције у смањењу ризика настанка дијабетес мелитуса тип 2 Светлана Јелић основне студије 2025-06-17
12 Исхрана старијих особа Алмаса Хoџић интегрисане академске студије 2025-06-17
13 Дијетарне интервенције у смањењу ризика настанка метаболичког синдрома и масне јетре Сања Којић интегрисане академске студије 2025-06-13
14 Додаци исхрани са каротеноидима на тржишту Републике Србије Тамара Милошевић Мастер академске студије 2024-09-30
15 Нутритивни значај витамина А Невена Милошевић интегрисане академске студије 2024-09-30
16 Дијетарне интервенције у промоцији здравља коже Миљана Милутиновић интегрисане академске студије 2024-09-23
17 Дијетарне интервенције у смањењу ризика настанка хроничних незаразних болести Јована Макић интегрисане академске студије 2024-06-12
18 Утицај исхране на настанак инсулинске резистенције Невена Љушић интегрисане академске студије 2023-09-30
19 Нутритивни значај магнезијума Марија Тихић интегрисане академске студије 2023-09-28
20 Карактеристике исхране особа које се рекреативно баве спортом Николина Магазин интегрисане академске студије 2023-09-13
21 Дијететски суплементи са антиоксидансима намењени физички активним особама Милан Стевић интегрисане академске студије 2023-08-15
22 Одређивање садржаја полифенола и антиоксидативна активност тропа грожђа Александар Кнежевић интегрисане академске студије 2023-06-23
23 Нутритивни значај витамина Д Јелена Славић основне студије 2023-04-05
24 Утицај исхране на синдром полицистичних јајника Љубица Глушац интегрисане академске студије 2023-02-27
25 Дијететски суплементи у промоцији коштано - зглобног система Тамара Милошевић интегрисане академске студије 2023-02-24
26 Позитивни ефекти корисних бактерија у промоцији здравља Душан Жерајић интегрисане академске студије 2023-02-14
27 Значај исхране за имунски систем Теодора Велимировић интегрисане академске студије 2022-12-28
28 Липосолубилни витамини Милица Трајковић интегрисане академске студије 2022-11-30
29 Улога и значај пребиотика у исхрани Ивана Станисављевић интегрисане академске студије 2022-11-24
30 Одређивање укупне миграције у водени раствор симулатора хране применом потпуног потапања Душан Трендафилоски интегрисане академске студије 2022-11-18
31 Исхрана спортиста у периоду опоравка Јања Елез интегрисане академске студије 2022-09-30
32 Значај витамина Д код физички активних особа Катарина Васић интегрисане академске студије 2022-09-30
33 Значај исхране у превенцији метаболичког синдрома Јелена Дабовић интегрисане академске студије 2022-09-30
34 Одређивање параметара процене статуса јетре и статуса гвожђа код физички активних мушких особа Неда Тривић интегрисане академске студије 2022-09-15
35 Предности и ограничења дијетарних интервенција Ирина Рабреновић интегрисане академске студије 2022-06-27
36 Одређивање целулозе у комерцијалним узорцима семенки за људску употребу Јован Павловић интегрисане академске студије 2022-04-08
37 Улоге кверцетина у организму и заступљеност суплемената са кверцетином на тржишту Србије Виолета Аћимовић интегрисане академске студије 2022-02-04
38 Анализа нутритивног уноса жена у репродуктивном добу које су на редукционим дијетама Марина Зец интегрисане академске студије 2021-09-02
39 Утицај краткорочне суплементације магнезијум - оксидом на статус магнезијума Анђела Николић интегрисане академске студије 2021-06-16
40 Опште особине хидросолубилних витамина Ања Цвијетић интегрисане академске студије 2020-12-30
41 Правилна исхрана у промоцији имунског система Оља Ћук основне студије 2020-12-02
42 Значај исхране у промоцији имуног система Милица Луковић интегрисане академске студије 2020-09-30
43 Хемијске и нутритивне карактеристике липосолубилних витамина Ивана Малишић интегрисане академске студије 2020-09-29
44 Одређивање садржаја магнезијума у дијететским суплементима атомском апсорпционом спектроскопијом Тамара Чепић интегрисане академске студије 2020-09-29
45 Значај правилне исхране и суплементације код младих спортисткиња Ана Миловановић интегрисане академске студије 2020-09-25
46 Нутритивне карактеристике и биолошки активна једињења тропа цвекле Марија Лончар интегрисане академске студије 2020-09-11
47 Дефицити енергетског уноса и нутријената Алекса Манчић интегрисане академске студије 2020-08-06
48 Хемијске и нутритивне карактеристике интензивних заслађивача Милан Томић основне студије 2020-07-20
49 Дијетарне интервенције у смањењу ризика хроничних незаразних болести Никола Јаковљевић интегрисане академске студије 2020-06-26
50 Карактеристике исхране спортиста и рекреативаца Ивана Ђурђевић интегрисане академске студије 2020-06-26
51 Нутритивни дефицит витамина Б12 Наташа Ракита основне студије 2020-06-19
52 Полифенолни састав и антиоксидативна својства воћних вина и њихов утицај на ензимске системе in vitro Урош Чакар докторске академске студије 2020-06-13
53 Одређивање површински активних материја у предметима опште употребе Ана Ћирковић интегрисане академске студије 2020-06-11
54 Промена концепта здраве исхране у складу са захтевима за одрживу производњу Јована Марковић интегрисане академске студије 2019-09-30
55 Испитивање нутритивних карактеристика и здравствене исправности узорака погаче голице Милена Тодоровић интегрисане академске студије 2019-09-30
56 Дијетарне интервенције код жена са синдроном полицистичних јајника Милица Ранковић интегрисане академске студије 2019-09-30
57 Значај и потребе уноса протеина у исхрани физички активних особа Јелена Милосављевић интегрисане академске студије 2019-09-25
58 Трудноћа и лактација-нутритивне потребе и улога дијететских суплемената Милица Васиљевић интегрисане академске студије 2019-09-03
59 Нутритивни значај растворних дијетних влакана у исхрани Маријана Димитријевић интегрисане академске студије 2019-08-08
60 Садржај и активност антиоксидативних једињења у воћу и поврћу Исидора Илић интегрисане академске студије 2019-07-12
61 Супстанце које ометају ендокрину функцију као контаминанти у храни Ана Млађеновић интегрисане академске студије 2019-07-11
62 Биолошки активне компоненте хране у промоцији здравља кардиоваскуларног система Катарина Видић основне студије 2019-05-27
63 Гојазност код деце и малнутриција - значај дијетарних интервенција Игор Лаић интегрисане академске студије 2019-04-15
64 Поједини режими исхране у терапији гојазности Војин Поповић интегрисане академске студије 2018-11-09
65 Дијетарне препоруке у земљама Европе - сличности и разлике Јована Василић интегрисане академске студије 2018-11-05
66 Дијететски суплементи у редукцији телесне масе Тијана Мијатовић основне студије 2018-10-02
67 Дијетарне интервенције у превенцији кардиоваскуларних болести Дуња Миленковић интегрисане академске студије 2018-07-10
68 Правилна исхрана у периоду повећане физичке активности Јована Јовановић интегрисане академске студије 2018-04-20
69 Одређивање садржаја токоферола у биљним уљима као параметра квалитета Милица Басић интегрисане академске студије 2018-01-30
70 Утицај физичке активности на нутритивни статус Јелена Медојевић интегрисане академске студије 2017-09-28
71 Значај витамина Д код физички активних особа Јована Медојевић интегрисане академске студије 2017-09-28
72 Дијететски суплементи у превенцији дијабетес мелитуса тип II Тамара Неговановић интегрисане академске студије 2017-09-26
73 Одређивање садржаја полифенола и антиоксидативне активности у узорцима какао праха са домаћег тржишта Марија Милојевић интегрисане академске студије 2017-09-01
74 Утицај суплементације сојем Lactobacillus helveticus L10 на маркере имунолошког и оксидативног статуса врхунских спортиста Danica Michaličkova докторске академске студије 2017-06-14
75 Одређивање садржаја теобромина у какао производима Јована Јовановић интегрисане академске студије 2017-05-18
76 Опште карактеристике липосолубилних витамина Драгана Видаковић интегрисане академске студије 2017-05-04
77 Правилна исхрана у превенцији Diabetes mellitusa тип 2 Александар Гајић интегрисане академске студије 2017-02-28
78 Утицај оралне примене Lactobacillus rhamnosus LA68 i Lactobacillus plantarum WCFS1 на имунолошке и метаболичке параметре мишева у условима експериментално индуковане неалкохолне масне јетре Невена Ивановић докторске академске студије 2016-09-30
79 Улога масти у исхрани спортиста Милан Маргетић интегрисане академске студије 2016-09-30
80 Улога исхране у Паркинсоновој болести Јелена Јовановић интегрисане академске студије 2016-09-29
81 Употреба ергогених средстава у популацији спортиста Драгица Матић интегрисане академске студије 2016-09-29
82 Заступљеност физичке активности у студентској популацији Драгана Рафаиловић интегрисане академске студије 2016-09-07
83 Значај и примена кетогене дијете Марија Арсеновић интегрисане академске студије 2016-09-07
84 Правилна исхрана у превенцији обољења доњих партија гастроинтестиналног тракта Наташа Ћук интегрисане академске студије 2016-08-26
85 Правилна исхрана код жена у менопаузи Наташа Јовановић интегрисане академске студије 2016-03-16
86 Дијетарне интервенције у смањењу ризика настанка малигних болести Јелена Селаковић интегрисане академске студије 2016-02-02
87 Утицај суплементације пробиотиком Lactobacillus helveticus L10 на промоцију здравља имунског система код врхунских спортиста Бојан Брезавшчек интегрисане академске студије 2016-02-02
88 Дијететски суплементи са ензимима у промоцији здравља дигестивног система Даница Недовић основне студије 2016-01-14
89 Актуелне дијетарне препоруке за превенцију кардиоваскуларних обољења Јелена Петронијевић интегрисане академске студије 2015-11-30
90 Дијетарне интервенције код неуродегенеративних обољења Неда Томић интегрисане академске студије 2015-10-08
91 Значај примене пробиотских микроорганизама у педијатријској популацији Марија Илић интегрисане академске студије 2015-09-28
92 Одређивање садржаја укупних полифенола у антиоксидативне активности у одабраним врстама зеленог лиснатог поврћа Ивана Ташковић интегрисане академске студије 2015-06-12
93 Медицинска нутритивна терапија поремећеја исхране Неда Станчић основне студије 2015-03-20
94 Антиоксидативне особине одабраних врста зеленог лиснатог поврћа Милица Танасковић интегрисане академске студије 2015-03-06
95 Потребе за уносом макронутријената код физички активних особа Небојша Јаковљевић основне студије 2015-03-02
96 Оптимална исхрана адолесцената Јована Станојевић интегрисане академске студије 2014-11-14
97 Дијетарне интервенције у превенцији метаболичког синдрома Александра Лаковић интегрисане академске студије 2014-11-06
98 Карактеристике исхране старије популације Душица Трифуновић интегрисане академске студије 2014-10-06
99 Значај исхране код особа оболелих од Паркинсонове болести Јелена Лекић интегрисане академске студије 2014-10-01
100 Испитивање утицаја укупних дијетних влакана и резистентног скроба на смањење фактора ризика за појаву дијабетес мелитуса типа 2 код гојазних пацијената са поремећеном гликорегулацијом Маргарита Додевска докторске академске студије 2014-09-30
101 Значај пробиотика у спортској исхрани Невена Драшковић интегрисане академске студије 2014-09-29
102 Утицај суплементације алфа-липонском киселином на параметре оксидативног стреса и антиоксидативне заштите код оболелих од схизофреније Бојана Видовић докторске академске студије 2014-07-19
103 Нежељене реакције на храну Урош Ерац интегрисане академске студије 2014-07-10
104 Значај оптималног уноса протеина код спортиста и опште популације Драгана Пантовић интегрисане академске студије 2014-07-08
105 Нутритивни значај пробиотских микроорганизама Анђелка Гајовић основне студије 2014-04-24
106 Значај оптималне исхране у превенцији малигних болести Марко Деспотовић интегрисане академске студије 2014-02-26
107 Значај Медитеранске дијете у промоцији здравља кардиоваскуларног система Милица Филиповић основне студије 2014-02-18
108 Анкета о навикама у исхрани трудница на територији града Београда Милица Ђорђевић основне студије 2013-12-25
109 Значај исхране код пацијената са психијатријским поремећајима Кристина Колачек интегрисане академске студије 2013-10-28
110 Значај исхране код особа оболелих од епилепсије Срђан Муњиза интегрисане академске студије 2013-10-28
111 Значај и потребе за уносом витамина и минерала код деце предшколског и млађег школског узраста Огњен Тодоровић основне студије 2013-09-30
112 Правилна исхрана у промоцији здравља горњих партија GIT-a Олга Ђурић основне студије 2013-07-12
113 Ризици суплементације у спорту Новица Крагујевић основне студије 2013-06-14
114 Оптимална исхрана у спортској активности Владан Томовић интегрисане академске студије 2013-05-27
115 Значај оптималне исхране у превенцији дислипидемија Ана Миланковић интегрисане академске студије 2013-05-15
116 Утицај термичког третмана на поједине минералне материје Јелена Лазовић основне студије 2013-04-26
117 Утицај термичког третмана на садржај витамина Ц у намирницама Невена Јуруковић основне студије 2013-04-12
118 Значај јода у исхрани Александра Дамњановић интегрисане академске студије 2013-04-08
119 Медицинска нутритивна терапија у превенцији диабетес меллитуса типа 2 Милош Радуновић интегрисане академске студије 2013-04-03
120 Методе испитивања квалитета меда Милена Миленковић интегрисане академске студије 2013-03-29
121 Хемијска анализа састава пекарских производа Јасмина Урошевић основне студије 2013-02-27
122 Биолошки активна једињења са дермопротективним деловањем Марија Николић основне студије 2012-12-21
123 Утицај суплементације астаксантином на ниво маркера оксидативног стреса и ниво секреторног IgA у саливи код младих фудбалера Ивана Баралић докторске академске студије 2012-12-18
124 Испитивање дијетарних навика трудница у Алексиначком региону Бојана Живадиновић основне студије 2012-11-08
125 Исхрана у одржавању здравља гастроинтестиналног тракта Јована Стошић интегрисане академске студије 2012-10-03
126 Основни принципи парентералне исхране Снежана Славнић интегрисане академске студије 2012-10-02
127 Правилна исхрана бубрежних болесника Ана Ракић интегрисане академске студије 2012-10-02
128 Оптималан унос микронутријената у исхрани спортиста Предраг Тодоровић интегрисане академске студије 2012-04-25
129 Значај оптималног уноса појединих микронутријената у трудноћи Ивана Михајловић основне студије 2012-04-02
130 Оптимална суплементација у спортовима снаге Вук Миљковић интегрисане академске студије 2012-02-24
131 Дијетарне интервенције у превенцији гојазности Ана Вукашиновић основне студије 2011-12-19
132 Нутритивни значај витамина К Јелена Мичета основне студије 2011-12-05
133 Дијетарне интервенције у превенцији дијабетеса Марина Благојевић основне студије 2011-12-02
134 Значај суплемената у оптималној спортској исхрани Ђорђе Ђорђић интегрисане академске студије 2011-10-13
135 Анализа садржаја полифенола у језграстом воћу Софија Станковић основне студије 2011-09-13
136 Утицај термичког третмана на садржај поједине фракције хемицелулозе у производима од воћа Катарина Петровић интегрисане академске студије 2011-09-09
137 Одређивање садржаја хистамина у узорцима рибе Ивана Бојанић основне студије 2011-07-04
138 Карактеристике исхране спортиста током тренинга Јована Дилбер основне студије 2011-06-21
139 Карактеристике суплементације током периода опоравка спортиста Јована Вукеља основне студије 2011-04-28
140 Карактеристике исхране и суплементације клупских спортиста Стеван Милосављевић основне студије 2011-04-26
141 Дијетарни антиоксиданс астаксантин у промоцији здравља Ивана Миленковић основне студије 2011-04-06
142 Анализа квалитета меда у комерцијалној производњи Ана Ђуровић основне студије 2011-04-04
143 Биофлавоноиди као фитонутријенти Ана Младеновић основне студије 2011-03-23
144 Улога хране и дијететских производа у смањењу ризика од анемије Милка Петровић основне студије 2011-03-22
145 Улога и значај алфа - липонске киселине као дијетарног антиоксиданса Наташа Алексић основне студије 2010-12-27
146 Одрђивање антиоксидативне активности вина региона Србије Урош Чакар основне студије 2010-12-17
147 Оправданост употребе дијететских суплемената у популацији спортиста Андреј Стојановић основне студије 2010-11-12
148 Ензимско одређивање бета - глукана у производима од житарица Аница Ранковић основне студије 2010-10-28
149 Нутритивни значај витамина Д Светлана Симић основне студије 2010-09-24
150 Астаксантин - нови дијетарни антиоксиданс Милена Виторовић основне студије 2010-07-09
151 Улога и значај цинка у исхрани Олина Дудашова основне студије 2010-07-05
152 Учесталост коришћења дијететских суплемената са протеинима и амино киселинама у исхрани спортиста Небојша Шимбовски основне студије 2010-02-19
153 Улога антиоксидативних витамина у очувању здравља Марија Петровић основне студије 2010-02-17
154 Значај дијетарних интервенција у циљу смањења фактора ризика од кардиоваскуларних болести Сенка Хаџибеговић основне студије 2010-02-02
155 Улога и значај фолне киселине у исхрани Бранкица Љубисављевић основне студије 2009-12-25
156 Дијететски суплементи намењени очувању здравља коже Јелена Војиновић основне студије 2009-12-24
157 Значај и улога минералних антиоксиданаса у промоцији здравља Милица Адамовић основне студије 2009-10-01
158 Витамини и минерали као есенцијални микронутријенти Марија Радаковић основне студије 2009-09-30
159 Одређивање параметара нутритивне вредности и биолошке активности печурака Александра Буха основне студије 2009-09-23
160 Улога нутритивних антиоксиданаса код неуродегенеративних болести Драган Харангозо основне студије 2009-07-13