Energetska i nutritivna vrednost obezmašćenog brašna semena tikve golice i suncokreta
Vladimir Bošković
integrisane akademske studije
2023-02-27
2
Uticaj kalorijske restrikcije na proces autofagije
Milena Lazarević
integrisane akademske studije
2022-11-22
3
Analiza specijalizovanih sportskih suplemenata prisutnih na tržištu
Ksenija Miljković
integrisane akademske studije
2022-07-07
4
Značaj dijetarnog unosa šećera na zdravlje
Aleksandar Doderović
integrisane akademske studije
2021-10-22
5
Nutrijenti u promociji imunskog sistema
Anja Kelemen
integrisane akademske studije
2021-09-30
6
Ishrana i imunitet - relevantnost za COVID-19
Ana Milutinović
integrisane akademske studije
2021-04-09
7
Značaj adekvatnog unosa gvožđa i njegov deficit kod sportista
Jovana Milić
integrisane akademske studije
2020-09-30
8
Antioksidativna aktivnost komercijalnih čajeva i proizvoda na bazi čaja
Andrea Aleksić
integrisane akademske studije
2020-02-25
9
Određivanje sadržaja fenolnih jedinjenja i antioksidativne aktivnosti crveno obojenog povrća
Dajana Popović
integrisane akademske studije
2019-09-30
10
Antioksidativna aktivnost eutektičkih ekstrakata semenki odabranih sorti grožđa
Zvezdana Bukonja
integrisane akademske studije
2019-09-23
11
Antioksidativna aktivnost eutektičkih ekstrakata pokožice odabranih sorti grožđa
Siniša Batnoga
integrisane akademske studije
2019-09-23
12
Ispitivanje antioksidativnog i antimikrobnog potencijala kakao praha i njegovog uticaja na ponašanje miševa nakon kratkotrajne i dugotrajne suplementacije
Vanja Todorović
doktorske akademske studije
2018-09-26
13
Optimizacija procesa ekstrakcije polifenolnih jedinjenja iz semena grožđa
Snežana Plavšić
integrisane akademske studije
2018-08-23
14
Analiza profila ugljenih hidrata u sveže pripremljenim i komercijalnim sokovima i nektarima od citrusnog voća
Svetlana Stojiljković
integrisane akademske studije
2018-08-15
15
Dijetarni izvori melatonina i njegove najznačajnije uloge u organizmu
Aleksandra Sejdović
integrisane akademske studije
2018-05-25
16
Značaj adekvatnog unosa joda i selena iz hrane za funkciju štitne žlezde
Luka Ranitović
integrisane akademske studije
2018-05-25
17
Tradicija korišćenja u ishrani, hemijske i nutritivne karakteristike samoniklog i gajenog lista žućenice (Cichorium intybus L. Asteraceae)
Dejan Jančić
doktorske akademske studije
2017-09-30
18
Analiza sadržaja ukupnih polifenola i antioksidativne aktivnosti sokova od povrća
Milica Pralica
integrisane akademske studije
2017-09-18
19
Uporedni pregled setova preporuka za unos vitamina i minerala
Marina Stojanović
osnovne studije
2017-07-31
20
Polifenolne komponente i antioksidativni potencijal vina, čaja i kakaa
Aleksandra Đurđević
integrisane akademske studije
2017-06-08
21
Karakteristike sastava početnih i prelaznih formula za odojčad
Sofija Vlajčić
integrisane akademske studije
2017-04-24
22
Izvori proteina u ishrani vegetarijanaca i vegana
Aleksa Ristić
integrisane akademske studije
2016-11-29
23
Karakteristike dijetoterapije kod dijabetesa
Marina Paunović
integrisane akademske studije
2016-09-06
24
Značaj trans masnih kiselina hrane
Dušan Ušjak
integrisane akademske studije
2016-02-10
25
Nutritivne preporuke i značaj fizičke aktivnosti u prevenciji malignih oboljenja
Marina Milosavljević
integrisane akademske studije
2016-01-21
26
Uloga i značaj proteina u ishrani sportista
Miloš Šerer
integrisane akademske studije
2015-12-14
27
Analiza sadržaja natrijum - hlorida u namirnicama primenom različitih analitičkih metoda
Jelena Soskić
integrisane akademske studije
2015-11-25
28
Ispitivanje uticaja termičkog tretmana na sadržaj ukupnih polifenola i antioksidativne aktivnosti pečurki
Ivana Krčmar
integrisane akademske studije
2015-10-08
29
Sadržaj ukupnih polifenola i antioksidativna aktivnost nekoliko vrsta svežih i sušenih jestivih gajenih gljiva
Milica Stanković
integrisane akademske studije
2015-09-30
30
Ispitivanje navika u korišćenju kuhinjske soli u populaciji studenata
Aleksandra Milutinović
integrisane akademske studije
2015-09-30
31
Analiza sastava masnih kiselina u jestivim gajenim i samoniklim pečurkama
Duško Trifunović
integrisane akademske studije
2015-09-11
32
Ispitivanje sadržaja soli u finim pekarskim proizvodima
Bojana Vasiljević
integrisane akademske studije
2015-09-04
33
Značaj pravilne ishrane u toku trudnoće i laktacije
Jelena Novković
integrisane akademske studije
2015-08-26
34
Analiza sastava masnih kiselina u jestivim biljnim uljima metodom gasne hromatografije
Milica Jović
integrisane akademske studije
2015-07-17
35
Sadržaj ukupnih polifenola i antioksidativna aktivnost nekoliko vrsta svežih i sušenih jestivih samoniklih gljiva
Anastasija Dojčinović
integrisane akademske studije
2015-04-17
36
Analiza hemijskog sastava i nutritivne vrednosti crnog hleba sa beogradskog tržišta
Milica Stefanović
integrisane akademske studije
2015-03-20
37
Značaj ishrane kod osteoporoze
Milica Radovac
integrisane akademske studije
2014-12-29
38
Analiza sastava masnih kiselina u sirovom i termički tretiranom jezgrastom voću
Ana Milenković
integrisane akademske studije
2014-12-26
39
Sastojci hrane koji doprinose funkciji i zdravlju oka
Tatjana Banović
osnovne studije
2014-11-07
40
Nutritivne karakteristike slanih snek proizvoda sa tržišta Srbije
Jovana Gajović
integrisane akademske studije
2014-10-01
41
Ispitivanje uticaja ukupnih dijetnih vlakana i rezistentnog skroba na smanjenje faktora rizika za pojavu dijabetes melitusa tipa 2 kod gojaznih pacijenata sa poremećenom glikoregulacijom
Margarita Dodevska
doktorske akademske studije
2014-09-30
42
Analiza neorganskih sastojaka u flaširanim mineralnim vodama
Bojana Mojsilović
integrisane akademske studije
2014-07-16
43
Poremećaj apsorpcije laktoze
Maja Đoković
osnovne studije
2014-05-26
44
Nutritivni i zdravstveni značaj konzumiranja semena biljaka uljarica
Aleksandra Baluk
integrisane akademske studije
2014-04-15
45
Nutritivni i zdravstveni značaj konzumiranja jezgrastog voća
Marina Živković
integrisane akademske studije
2014-04-01
46
Analiza sadržaja histamina u sirevima
Milena Stanković
integrisane akademske studije
2014-03-12
47
Analiza sastava masnih kiselina u snek proizvodima
Sanja Đukić
integrisane akademske studije
2013-11-22
48
Aflatoksin M 1 kao kontaminant namirnica animalnog porekla
Sanja Vučković
integrisane akademske studije
2013-09-27
49
Analiza sadržaja Pb, Cd, Zn, Fe i Cu u uzorcima sveže ribe
Ljubica Dutina
integrisane akademske studije
2013-09-27
50
Analiza sadržaja histamina u ribljim proizvodima
Jovana Travica
integrisane akademske studije
2013-09-27
51
Pregled bioaktivnih sastojaka hrane i njihovih dijetarnih izvora
Ninoslav Todorović
integrisane akademske studije
2013-09-04
52
Hrana kao faktor rizika i zaštite kod Alchajmerove bolesti
Milena Ivanov
integrisane akademske studije
2013-07-11
53
Analiza sastava masnih kiselina u uzorcima konzervisane ribe
Branka Dragoljević
integrisane akademske studije
2013-07-10
54
Analiza sadržaja histamina u vinu
Jelena Popović
integrisane akademske studije
2013-07-02
55
Analiza azotnih jedinjenja u vodi za piće vodovoda u Pirotu u 2012. godini
Marija Igić
integrisane akademske studije
2013-04-25
56
Anketa korišćenja dijetarnih izvora omega - 3 masnih kiselina u populaciji odraslih osoba srednjih godina
Jovana Mudrić
integrisane akademske studije
2013-02-18
57
Analiza sastava masnih kiselina u slatkovodnim ribama
Dragana Vuksanović
integrisane akademske studije
2013-01-21
58
Analiza sadržaja ukupnih polifenola u plodovima masline i nekim vrstama voća
Jelena Orlić
integrisane akademske studije
2012-10-29
59
Sastav masnih kiselina mesa različitih vrsta riba- pregled literaturnih podataka
Jovana Brkić
osnovne studije
2012-08-02
60
Specifičnosti nutritivnih potreba u starijem životnom dobu
Sara Ivezić
integrisane akademske studije
2012-08-01
61
Uloga pojedinih nutrimenata u smanjenju rizika od tip 2 dijabetesa
Bojana Šošić
integrisane akademske studije
2012-06-19
62
Zdravstveni značaj fruktoze kao prirodnog sredstva za zaslađivanje
Mirjana Vojka
osnovne studije
2012-04-10
63
Uticaj dijetarnih omega-3 masnih kiselina na biomarkere inflamacije
Nataša Mačić
osnovne studije
2012-02-20
64
Analiza sadržaja masnih kiselina u uzorcima sveže morske ribe
Jovana Trbojević
osnovne studije
2011-12-26
65
Provera sastava masnih kiselina u dijetetskim suplementima sa uljem riba
Danka Milentijević
osnovne studije
2011-11-29
66
Hemijska analiza vode za piće iz vodovoda rasinskog okruga
Vladimir Momirović
osnovne studije
2011-11-08
67
Analiza sastava masnih kiselina u hidrogenizovanim biljnim mastima
Milica Tomić
osnovne studije
2011-07-19
68
Anketa dijetetskih suplemenata sa hidrosolubilnim vitaminima prisutnim na tržištu Srbije
Dragana Dimov
osnovne studije
2011-07-18
69
Analiza sastava masnih kiselina u uzorcima maslinovog ulja iz maloprodaje
Marija Nikolić
osnovne studije
2011-05-30
70
Analiza sadržaja ukupnih polifenola u povrću
Sanja Labudović
osnovne studije
2011-05-26
71
Analiza sadržaja polifenola u napicima i preparatima kafe
Tamara Milošević
osnovne studije
2011-05-11
72
Određivanje sadržaja polifenola u kakao i čokoladnim proizvodima
Milena Anđelković
osnovne studije
2011-03-04
73
Analiza sadržaja polifenola u napicima i preparatima čaja ( Thea sinensis (L.) Kuntze, Theaceae)
Maja Pekić
osnovne studije
2010-12-29
74
Sadržaj polifenola i antioksidativna aktivnost egzokarpa plodova crnog i belog grožđa, šljive, jabuke i kruške
Vanja Todorović
osnovne studije
2010-12-10
75
Nutritivne karakteristike i zdravstveni efekti jestivih gljiva
Ana Sekulić
osnovne studije
2010-10-29
76
Analiza sadržaja trans masnih kiselina u odabranim pekarskim proizvodima
Ivana Savić
osnovne studije
2010-07-16
77
Anketa obogaćenih namirnica na tržištu Srbije
Kristina Aleksić
osnovne studije
2010-07-02
78
Anketa dijetetskih suplemenata sa mikroelementima sa tržišta Srbije