logo
Univerzitet u Beogradu
Farmaceutski fakultet

Završni radovi

Podaci za mentora: Slađana Šobajić

Nazive teme Student Vrsta studija Datum odbrane
1 Energetska i nutritivna vrednost obezmašćenog brašna semena tikve golice i suncokreta Vladimir Bošković integrisane akademske studije 2023-02-27
2 Uticaj kalorijske restrikcije na proces autofagije Milena Lazarević integrisane akademske studije 2022-11-22
3 Analiza specijalizovanih sportskih suplemenata prisutnih na tržištu Ksenija Miljković integrisane akademske studije 2022-07-07
4 Značaj dijetarnog unosa šećera na zdravlje Aleksandar Doderović integrisane akademske studije 2021-10-22
5 Nutrijenti u promociji imunskog sistema Anja Kelemen integrisane akademske studije 2021-09-30
6 Ishrana i imunitet - relevantnost za COVID-19 Ana Milutinović integrisane akademske studije 2021-04-09
7 Značaj adekvatnog unosa gvožđa i njegov deficit kod sportista Jovana Milić integrisane akademske studije 2020-09-30
8 Antioksidativna aktivnost komercijalnih čajeva i proizvoda na bazi čaja Andrea Aleksić integrisane akademske studije 2020-02-25
9 Određivanje sadržaja fenolnih jedinjenja i antioksidativne aktivnosti crveno obojenog povrća Dajana Popović integrisane akademske studije 2019-09-30
10 Antioksidativna aktivnost eutektičkih ekstrakata semenki odabranih sorti grožđa Zvezdana Bukonja integrisane akademske studije 2019-09-23
11 Antioksidativna aktivnost eutektičkih ekstrakata pokožice odabranih sorti grožđa Siniša Batnoga integrisane akademske studije 2019-09-23
12 Ispitivanje antioksidativnog i antimikrobnog potencijala kakao praha i njegovog uticaja na ponašanje miševa nakon kratkotrajne i dugotrajne suplementacije Vanja Todorović doktorske akademske studije 2018-09-26
13 Optimizacija procesa ekstrakcije polifenolnih jedinjenja iz semena grožđa Snežana Plavšić integrisane akademske studije 2018-08-23
14 Analiza profila ugljenih hidrata u sveže pripremljenim i komercijalnim sokovima i nektarima od citrusnog voća Svetlana Stojiljković integrisane akademske studije 2018-08-15
15 Dijetarni izvori melatonina i njegove najznačajnije uloge u organizmu Aleksandra Sejdović integrisane akademske studije 2018-05-25
16 Značaj adekvatnog unosa joda i selena iz hrane za funkciju štitne žlezde Luka Ranitović integrisane akademske studije 2018-05-25
17 Tradicija korišćenja u ishrani, hemijske i nutritivne karakteristike samoniklog i gajenog lista žućenice (Cichorium intybus L. Asteraceae) Dejan Jančić doktorske akademske studije 2017-09-30
18 Analiza sadržaja ukupnih polifenola i antioksidativne aktivnosti sokova od povrća Milica Pralica integrisane akademske studije 2017-09-18
19 Uporedni pregled setova preporuka za unos vitamina i minerala Marina Stojanović osnovne studije 2017-07-31
20 Polifenolne komponente i antioksidativni potencijal vina, čaja i kakaa Aleksandra Đurđević integrisane akademske studije 2017-06-08
21 Karakteristike sastava početnih i prelaznih formula za odojčad Sofija Vlajčić integrisane akademske studije 2017-04-24
22 Izvori proteina u ishrani vegetarijanaca i vegana Aleksa Ristić integrisane akademske studije 2016-11-29
23 Karakteristike dijetoterapije kod dijabetesa Marina Paunović integrisane akademske studije 2016-09-06
24 Značaj trans masnih kiselina hrane Dušan Ušjak integrisane akademske studije 2016-02-10
25 Nutritivne preporuke i značaj fizičke aktivnosti u prevenciji malignih oboljenja Marina Milosavljević integrisane akademske studije 2016-01-21
26 Uloga i značaj proteina u ishrani sportista Miloš Šerer integrisane akademske studije 2015-12-14
27 Analiza sadržaja natrijum - hlorida u namirnicama primenom različitih analitičkih metoda Jelena Soskić integrisane akademske studije 2015-11-25
28 Ispitivanje uticaja termičkog tretmana na sadržaj ukupnih polifenola i antioksidativne aktivnosti pečurki Ivana Krčmar integrisane akademske studije 2015-10-08
29 Sadržaj ukupnih polifenola i antioksidativna aktivnost nekoliko vrsta svežih i sušenih jestivih gajenih gljiva Milica Stanković integrisane akademske studije 2015-09-30
30 Ispitivanje navika u korišćenju kuhinjske soli u populaciji studenata Aleksandra Milutinović integrisane akademske studije 2015-09-30
31 Analiza sastava masnih kiselina u jestivim gajenim i samoniklim pečurkama Duško Trifunović integrisane akademske studije 2015-09-11
32 Ispitivanje sadržaja soli u finim pekarskim proizvodima Bojana Vasiljević integrisane akademske studije 2015-09-04
33 Značaj pravilne ishrane u toku trudnoće i laktacije Jelena Novković integrisane akademske studije 2015-08-26
34 Analiza sastava masnih kiselina u jestivim biljnim uljima metodom gasne hromatografije Milica Jović integrisane akademske studije 2015-07-17
35 Sadržaj ukupnih polifenola i antioksidativna aktivnost nekoliko vrsta svežih i sušenih jestivih samoniklih gljiva Anastasija Dojčinović integrisane akademske studije 2015-04-17
36 Analiza hemijskog sastava i nutritivne vrednosti crnog hleba sa beogradskog tržišta Milica Stefanović integrisane akademske studije 2015-03-20
37 Značaj ishrane kod osteoporoze Milica Radovac integrisane akademske studije 2014-12-29
38 Analiza sastava masnih kiselina u sirovom i termički tretiranom jezgrastom voću Ana Milenković integrisane akademske studije 2014-12-26
39 Sastojci hrane koji doprinose funkciji i zdravlju oka Tatjana Banović osnovne studije 2014-11-07
40 Nutritivne karakteristike slanih snek proizvoda sa tržišta Srbije Jovana Gajović integrisane akademske studije 2014-10-01
41 Ispitivanje uticaja ukupnih dijetnih vlakana i rezistentnog skroba na smanjenje faktora rizika za pojavu dijabetes melitusa tipa 2 kod gojaznih pacijenata sa poremećenom glikoregulacijom Margarita Dodevska doktorske akademske studije 2014-09-30
42 Analiza neorganskih sastojaka u flaširanim mineralnim vodama Bojana Mojsilović integrisane akademske studije 2014-07-16
43 Poremećaj apsorpcije laktoze Maja Đoković osnovne studije 2014-05-26
44 Nutritivni i zdravstveni značaj konzumiranja semena biljaka uljarica Aleksandra Baluk integrisane akademske studije 2014-04-15
45 Nutritivni i zdravstveni značaj konzumiranja jezgrastog voća Marina Živković integrisane akademske studije 2014-04-01
46 Analiza sadržaja histamina u sirevima Milena Stanković integrisane akademske studije 2014-03-12
47 Analiza sastava masnih kiselina u snek proizvodima Sanja Đukić integrisane akademske studije 2013-11-22
48 Aflatoksin M 1 kao kontaminant namirnica animalnog porekla Sanja Vučković integrisane akademske studije 2013-09-27
49 Analiza sadržaja Pb, Cd, Zn, Fe i Cu u uzorcima sveže ribe Ljubica Dutina integrisane akademske studije 2013-09-27
50 Analiza sadržaja histamina u ribljim proizvodima Jovana Travica integrisane akademske studije 2013-09-27
51 Pregled bioaktivnih sastojaka hrane i njihovih dijetarnih izvora Ninoslav Todorović integrisane akademske studije 2013-09-04
52 Hrana kao faktor rizika i zaštite kod Alchajmerove bolesti Milena Ivanov integrisane akademske studije 2013-07-11
53 Analiza sastava masnih kiselina u uzorcima konzervisane ribe Branka Dragoljević integrisane akademske studije 2013-07-10
54 Analiza sadržaja histamina u vinu Jelena Popović integrisane akademske studije 2013-07-02
55 Analiza azotnih jedinjenja u vodi za piće vodovoda u Pirotu u 2012. godini Marija Igić integrisane akademske studije 2013-04-25
56 Anketa korišćenja dijetarnih izvora omega - 3 masnih kiselina u populaciji odraslih osoba srednjih godina Jovana Mudrić integrisane akademske studije 2013-02-18
57 Analiza sastava masnih kiselina u slatkovodnim ribama Dragana Vuksanović integrisane akademske studije 2013-01-21
58 Analiza sadržaja ukupnih polifenola u plodovima masline i nekim vrstama voća Jelena Orlić integrisane akademske studije 2012-10-29
59 Sastav masnih kiselina mesa različitih vrsta riba- pregled literaturnih podataka Jovana Brkić osnovne studije 2012-08-02
60 Specifičnosti nutritivnih potreba u starijem životnom dobu Sara Ivezić integrisane akademske studije 2012-08-01
61 Uloga pojedinih nutrimenata u smanjenju rizika od tip 2 dijabetesa Bojana Šošić integrisane akademske studije 2012-06-19
62 Zdravstveni značaj fruktoze kao prirodnog sredstva za zaslađivanje Mirjana Vojka osnovne studije 2012-04-10
63 Uticaj dijetarnih omega-3 masnih kiselina na biomarkere inflamacije Nataša Mačić osnovne studije 2012-02-20
64 Analiza sadržaja masnih kiselina u uzorcima sveže morske ribe Jovana Trbojević osnovne studije 2011-12-26
65 Provera sastava masnih kiselina u dijetetskim suplementima sa uljem riba Danka Milentijević osnovne studije 2011-11-29
66 Hemijska analiza vode za piće iz vodovoda rasinskog okruga Vladimir Momirović osnovne studije 2011-11-08
67 Analiza sastava masnih kiselina u hidrogenizovanim biljnim mastima Milica Tomić osnovne studije 2011-07-19
68 Anketa dijetetskih suplemenata sa hidrosolubilnim vitaminima prisutnim na tržištu Srbije Dragana Dimov osnovne studije 2011-07-18
69 Analiza sastava masnih kiselina u uzorcima maslinovog ulja iz maloprodaje Marija Nikolić osnovne studije 2011-05-30
70 Analiza sadržaja ukupnih polifenola u povrću Sanja Labudović osnovne studije 2011-05-26
71 Analiza sadržaja polifenola u napicima i preparatima kafe Tamara Milošević osnovne studije 2011-05-11
72 Određivanje sadržaja polifenola u kakao i čokoladnim proizvodima Milena Anđelković osnovne studije 2011-03-04
73 Analiza sadržaja polifenola u napicima i preparatima čaja ( Thea sinensis (L.) Kuntze, Theaceae) Maja Pekić osnovne studije 2010-12-29
74 Sadržaj polifenola i antioksidativna aktivnost egzokarpa plodova crnog i belog grožđa, šljive, jabuke i kruške Vanja Todorović osnovne studije 2010-12-10
75 Nutritivne karakteristike i zdravstveni efekti jestivih gljiva Ana Sekulić osnovne studije 2010-10-29
76 Analiza sadržaja trans masnih kiselina u odabranim pekarskim proizvodima Ivana Savić osnovne studije 2010-07-16
77 Anketa obogaćenih namirnica na tržištu Srbije Kristina Aleksić osnovne studije 2010-07-02
78 Anketa dijetetskih suplemenata sa mikroelementima sa tržišta Srbije Marija Mihailović osnovne studije 2010-06-09
79 Sastav flaširanih voda na tržištu Srbije Tijana Gligorović osnovne studije 2010-06-09