Испитивање антиоксидативног и антимикробног потенцијала какао праха и његовог утицаја на понашање мишева након краткотрајне и дуготрајне суплементације
Вања Тодоровић
докторске академске студије
2018-09-26
13
Оптимизација процеса екстракције полифенолних једињења из семена грожђа
Снежана Плавшић
интегрисане академске студије
2018-08-23
14
Анализа профила угљених хидрата у свеже припремљеним и комерцијалним соковима и нектарима од цитрусног воћа
Светлана Стојиљковић
интегрисане академске студије
2018-08-15
15
Дијетарни извори мелатонина и његове најзначајније улоге у организму
Александра Сејдовић
интегрисане академске студије
2018-05-25
16
Значај адекватног уноса јода и селена из хране за функцију штитне жлезде
Лука Ранитовић
интегрисане академске студије
2018-05-25
17
Традиција коришћења у исхрани, хемијске и нутритивне карактеристике самониклог и гајеног листа жућенице (Cichorium intybus L. Asteraceae)
Дејан Јанчић
докторске академске студије
2017-09-30
18
Анализа садржаја укупних полифенола и антиоксидативне активности сокова од поврћа
Милица Пралица
интегрисане академске студије
2017-09-18
19
Упоредни преглед сетова препорука за унос витамина и минерала
Марина Стојановић
основне студије
2017-07-31
20
Полифенолне компоненте и антиоксидативни потенцијал вина, чаја и какаа
Александра Ђурђевић
интегрисане академске студије
2017-06-08
21
Карактеристике састава почетних и прелазних формула за одојчад
Софија Влајчић
интегрисане академске студије
2017-04-24
22
Извори протеина у исхрани вегетаријанаца и вегана
Алекса Ристић
интегрисане академске студије
2016-11-29
23
Карактеристике дијетотерапије код дијабетеса
Марина Пауновић
интегрисане академске студије
2016-09-06
24
Значај транс масних киселина хране
Душан Ушјак
интегрисане академске студије
2016-02-10
25
Нутритивне препоруке и значај физичке активности у превенцији малигних обољења
Марина Милосављевић
интегрисане академске студије
2016-01-21
26
Улога и значај протеина у исхрани спортиста
Милош Шерер
интегрисане академске студије
2015-12-14
27
Анализа садржаја натријум - хлорида у намирницама применом различитих аналитичких метода
Јелена Соскић
интегрисане академске студије
2015-11-25
28
Испитивање утицаја термичког третмана на садржај укупних полифенола и антиоксидативне активности печурки
Ивана Крчмар
интегрисане академске студије
2015-10-08
29
Садржај укупних полифенола и антиоксидативна активност неколико врста свежих и сушених јестивих гајених гљива
Милица Станковић
интегрисане академске студије
2015-09-30
30
Испитивање навика у коришћењу кухињске соли у популацији студената
Александра Милутиновић
интегрисане академске студије
2015-09-30
31
Анализа састава масних киселина у јестивим гајеним и самониклим печуркама
Душко Трифуновић
интегрисане академске студије
2015-09-11
32
Испитивање садржаја соли у финим пекарским производима
Бојана Васиљевић
интегрисане академске студије
2015-09-04
33
Значај правилне исхране у току трудноће и лактације
Јелена Новковић
интегрисане академске студије
2015-08-26
34
Анализа састава масних киселина у јестивим биљним уљима методом гасне хроматографије
Милица Јовић
интегрисане академске студије
2015-07-17
35
Садржај укупних полифенола и антиоксидативна активност неколико врста свежих и сушених јестивих самониклих гљива
Анастасија Дојчиновић
интегрисане академске студије
2015-04-17
36
Анализа хемијског састава и нутритивне вредности црног хлеба са београдског тржишта
Милица Стефановић
интегрисане академске студије
2015-03-20
37
Значај исхране код остеопорозе
Милица Радовац
интегрисане академске студије
2014-12-29
38
Анализа састава масних киселина у сировом и термички третираном језграстом воћу
Ана Миленковић
интегрисане академске студије
2014-12-26
39
Састојци хране који доприносе функцији и здрављу ока
Татјана Бановић
основне студије
2014-11-07
40
Нутритивне карактеристике сланих снек производа са тржишта Србије
Јована Гајовић
интегрисане академске студије
2014-10-01
41
Испитивање утицаја укупних дијетних влакана и резистентног скроба на смањење фактора ризика за појаву дијабетес мелитуса типа 2 код гојазних пацијената са поремећеном гликорегулацијом
Маргарита Додевска
докторске академске студије
2014-09-30
42
Анализа неорганских састојака у флашираним минералним водама
Бојана Мојсиловић
интегрисане академске студије
2014-07-16
43
Поремећај апсорпције лактозе
Маја Ђоковић
основне студије
2014-05-26
44
Нутритивни и здравствени значај конзумирања семена биљака уљарица
Александра Балук
интегрисане академске студије
2014-04-15
45
Нутритивни и здравствени значај конзумирања језграстог воћа
Марина Живковић
интегрисане академске студије
2014-04-01
46
Анализа садржаја хистамина у сиревима
Милена Станковић
интегрисане академске студије
2014-03-12
47
Анализа састава масних киселина у снек производима
Сања Ђукић
интегрисане академске студије
2013-11-22
48
Афлатоксин М 1 као контаминант намирница анималног порекла
Сања Вучковић
интегрисане академске студије
2013-09-27
49
Анализа садржаја Pb, Cd, Zn, Fe и Cu у узорцима свеже рибе
Љубица Дутина
интегрисане академске студије
2013-09-27
50
Анализа садржаја хистамина у рибљим производима
Јована Травица
интегрисане академске студије
2013-09-27
51
Преглед биоактивних састојака хране и њихових дијетарних извора
Нинослав Тодоровић
интегрисане академске студије
2013-09-04
52
Храна као фактор ризика и заштите код Aлцхајмерове болести
Милена Иванов
интегрисане академске студије
2013-07-11
53
Анализа састава масних киселина у узорцима конзервисане рибе
Бранка Драгољевић
интегрисане академске студије
2013-07-10
54
Анализа садржаја хистамина у вину
Јелена Поповић
интегрисане академске студије
2013-07-02
55
Анализа азотних једињења у води за пиће водовода у Пироту у 2012. години
Марија Игић
интегрисане академске студије
2013-04-25
56
Анкета коришћења дијетарних извора омега - 3 масних киселина у популацији одраслих особа средњих година
Јована Мудрић
интегрисане академске студије
2013-02-18
57
Анализа састава масних киселина у слатководним рибама
Драгана Вуксановић
интегрисане академске студије
2013-01-21
58
Анализа садржаја укупних полифенола у плодовима маслине и неким врстама воћа
Јелена Орлић
интегрисане академске студије
2012-10-29
59
Састав масних киселина меса различитих врста риба- преглед литературних података
Јована Бркић
основне студије
2012-08-02
60
Специфичности нутритивних потреба у старијем животном добу
Сара Ивезић
интегрисане академске студије
2012-08-01
61
Улога појединих нутримената у смањењу ризика од тип 2 дијабетеса
Бојана Шошић
интегрисане академске студије
2012-06-19
62
Здравствени значај фруктозе као природног средства за заслађивање
Мирјана Војка
основне студије
2012-04-10
63
Утицај дијетарних омега-3 масних киселина на биомаркере инфламације
Наташа Мачић
основне студије
2012-02-20
64
Анализа садржаја масних киселина у узорцима свеже морске рибе
Јована Трбојевић
основне студије
2011-12-26
65
Провера састава масних киселина у дијететским суплементима са уљем риба
Данка Милентијевић
основне студије
2011-11-29
66
Хемијска анализа воде за пиће из водовода расинског округа
Владимир Момировић
основне студије
2011-11-08
67
Анализа састава масних киселина у хидрогенизованим биљним мастима
Милица Томић
основне студије
2011-07-19
68
Анкета дијететских суплемената са хидросолубилним витаминима присутним на тржишту Србије
Драгана Димов
основне студије
2011-07-18
69
Анализа састава масних киселина у узорцима маслиновог уља из малопродаје
Марија Николић
основне студије
2011-05-30
70
Анализа садржаја укупних полифенола у поврћу
Сања Лабудовић
основне студије
2011-05-26
71
Анализа садржаја полифенола у напицима и препаратима кафе
Тамара Милошевић
основне студије
2011-05-11
72
Одређивање садржаја полифенола у какао и чоколадним производима
Милена Анђелковић
основне студије
2011-03-04
73
Анализа садржаја полифенола у напицима и препаратима чаја ( Thea sinensis (L.) Kuntze, Theaceae)
Маја Пекић
основне студије
2010-12-29
74
Садржај полифенола и антиоксидативна активност егзокарпа плодова црног и белог грожђа, шљиве, јабуке и крушке
Вања Тодоровић
основне студије
2010-12-10
75
Нутритивне карактеристике и здравствени ефекти јестивих гљива
Ана Секулић
основне студије
2010-10-29
76
Анализа садржаја транс масних киселина у одабраним пекарским производима
Ивана Савић
основне студије
2010-07-16
77
Анкета обогаћених намирница на тржишту Србије
Кристина Алексић
основне студије
2010-07-02
78
Анкета дијететских суплемената са микроелементима са тржишта Србије