logo
Univerzitet u Beogradu
Farmaceutski fakultet

Završni radovi

Podaci za mentora: Bojana Vidović

Nazive teme Student Vrsta studija Datum odbrane
1 Korisni efekti suplementacije probiotskim mikroorganizmima Jelena Miladinović Master akademske studije 2025-10-21
2 Novi izvori aktivnih sastojaka u dodacima ishrani Bojana Bunjevac integrisane akademske studije 2025-08-22
3 Značaj joda u ishrani Biljana Nedeljković osnovne studije 2025-06-02
4 Nutritivni aspekti epilepsije Aleksandra Marković integrisane akademske studije 2024-11-15
5 Kvercetin: dijetarni izvori, bioraspoloživost i zdravstveni efekti Dejana Parović integrisane akademske studije 2024-10-17
6 Analiza sadržaja glutena u namirnicama Nataša Bogojević integrisane akademske studije 2024-09-27
7 Nutritivni i zdravstveni značaj konzumiranja meda Katarina Marković integrisane akademske studije 2024-09-27
8 Dijetetski proizvodi sa selenom na domaćem tržištu Neda Petrić integrisane akademske studije 2024-05-23
9 Karakteristike sastava dodataka ishrani za odojčad i malu decu na tržištu Srbije Milica Stanković integrisane akademske studije 2024-04-12
10 Značaj pravilne ishrane u prevenciji anemija Jovana Filipović integrisane akademske studije 2024-04-04
11 Najčešći kontaminanti u dodacima ishrani Uglješa Aćimović integrisane akademske studije 2024-03-29
12 Antioksidativna aktivnost sporednih proizvoda prerade plodova Lycium barbarum L. (Solanaceae) Sandra Todorović integrisane akademske studije 2023-12-29
13 Nutritivni aspekti hroničnih bolesti bubrega Jovana Arsić integrisane akademske studije 2023-10-31
14 Hidrolizati kolagena kao aktivni sastojci dodataka ishrani Milena Franović integrisane akademske studije 2023-10-27
15 Značaj pravilne ishrane u prevenciji kardiometaboličkih bolesti Katarina Popović integrisane akademske studije 2023-09-08
16 Karakteristike sastava dijetetskih proizvoda za nadoknadu gvožđa na domaćem tržištu Magdalena Mijović integrisane akademske studije 2023-09-01
17 Ishrana i suplementacija u prevenciji osteoporoze Nastasija Miljković integrisane akademske studije 2023-08-18
18 Analiza sadržaja bioaktivnih jedinjenja i antioksidativne aktivnosti plodova Lycium ruthenicum Murr. (Solanaceae) Sofija Stojanović integrisane akademske studije 2023-07-14
19 Dijetarni izvori i bioraspoloživost karotenoida Natalija Matejić integrisane akademske studije 2023-04-11
20 Zdravstveni efekti karotenoida Olivera Matejić integrisane akademske studije 2023-04-11
21 Analiza sadržaja kofeina u komercijalnim proizvodima od semena kafe Filip Marković integrisane akademske studije 2023-04-10
22 Antioksidativna svojstva kombinacija ekstrakata različitih gljiva Ana Simeunović integrisane akademske studije 2023-02-23
23 Karakteristike sastava dijetetskih suplemenata za trudnice na tržištu Srbije Milica Damnjanović integrisane akademske studije 2023-01-25
24 Glukozinolati: bioraspoloživost i zdravstveni efekti Ana Savić integrisane akademske studije 2023-01-23
25 Značaj i preporuke za unos vode za piće Marija Krstić integrisane akademske studije 2022-12-09
26 Dijetetski suplementi u regulaciji telesne mase: istine i zablude Ivana Milovančević integrisane akademske studije 2022-11-22
27 Uloga i značaj proteina biljnog porekla u ishrani Lazar Nikolić integrisane akademske studije 2022-09-26
28 Zdravstveni efekti konzumiranja fermentisanih namirnica Kristina Rebić integrisane akademske studije 2022-09-26
29 Preosetljivost na hranu Slađana Stamenković integrisane akademske studije 2022-09-26
30 Značaj pravilne ishrane i suplementacije kod poremećaja raspoloženja Marija Mihajlović integrisane akademske studije 2022-09-15
31 Određivanje sadržaja dijetnih vlakana u jestivim gajenim i samoniklim pečurkama Jelena Mihaljčić integrisane akademske studije 2022-04-21
32 Analiza kvaliteta odabranih jestivih nerafinisanih biljnih ulja Tijana Jovanović integrisane akademske studije 2022-04-08
33 Nutritivni i zdravstveni značaj konzumiranja povrtarskih biljaka iz familije Brassicaceae Aleksandra Kršljanović integrisane akademske studije 2022-04-04
34 In vitro ispitivanje biološke aktivnosti ekstrakata ploda trnjine, Prunus spinosa L. (Rosaceae) Marija Breneselović integrisane akademske studije 2022-02-28
35 Efikasnost dijetarnih intervencija u prevenciji i lečenju hipertenzije: dokazi i preporuke Jovana Stefanović integrisane akademske studije 2022-02-11
36 Ispitivanje sadržaja bioaktivnih jedinjenja i antioksidativne aktivnosti ploda trnjine Ivana Mojić integrisane akademske studije 2022-01-17
37 Med i drugi pčelinji proizvodi kao funkcionalna hrana Nikola Blagojević integrisane akademske studije 2021-11-30
38 Značaj pravilne ishrane u prevenciji tipa 2 dijabetesa Stefana Đoković integrisane akademske studije 2021-11-17
39 Nutritivni aspekti astme Nevena Višnjić integrisane akademske studije 2021-09-30
40 Rizici upotrebe dijetetskih suplemenata u populaciji sportista Milica Kusić integrisane akademske studije 2021-09-30
41 Antioksidativna svojstva ekstrakata iz sporednih proizvoda prerade godži ploda Stefan Živković integrisane akademske studije 2021-09-30
42 Efikasnost i bezbednost suplementacije glutaminom kod sportista Ilija Blagojević integrisane akademske studije 2021-09-17
43 Dijetetski suplementi namenjeni osobama sa dijabetesom Dijana Bazić integrisane akademske studije 2021-07-26
44 Formule za odojčad Nikoleta Stojanovska integrisane akademske studije 2021-06-02
45 Pregled metoda za određivanje antioksidativnog potencijala namirnica Suzana Stojković integrisane akademske studije 2021-05-27
46 Nutritivni aspekti depresivnih poremećaja Kristina Kovačević integrisane akademske studije 2021-03-12
47 Osnovni principi hrono ishrane Valentina Živadinović integrisane akademske studije 2021-03-02
48 Nutritivne karakteristike i biološki aktivni sastojci gljiva Simonida Tošić integrisane akademske studije 2021-02-05
49 Ishrana i suplementacija u prevenciji i terapiji dislipidemija Katarina Cikuša integrisane akademske studije 2020-12-30
50 Nutritivne preporuke u prevenciji malignih bolesti Katarina Vuković integrisane akademske studije 2020-12-07
51 Antioksidativna aktivnost komercijalnih i sveže ceđenih voćnih sokova Aleksandra Popović integrisane akademske studije 2020-11-24
52 Medicinska nutritivna terapija metaboličkog sindroma Marija Šević integrisane akademske studije 2020-11-16
53 Procena unosa kofeina u studentskoj populaciji Anđela Bakić integrisane akademske studije 2020-10-19
54 Učestalost konzumiranja proizvoda sa kofeinom u studentskoj populaciji Milica Bonderović integrisane akademske studije 2020-10-19
55 Nutritivni i zdravstveni značaj konzumiranja bobičastog voća Milena Perović integrisane akademske studije 2020-09-30
56 Uticaj lekova na status mikronutrijenata Ana Turanjanin integrisane akademske studije 2020-09-30
57 Faktori koji utiču na status folata u organizmu Milica Mijailović integrisane akademske studije 2020-09-15
58 Izvori bioaktivnih peptida u ishrani Marija Arsić integrisane akademske studije 2020-09-15
59 Značaj magnezijuma u ishrani Jovana Bratić integrisane akademske studije 2020-07-17
60 Određivanje antioksidativne aktivnosti jagodičastog i bobičastog voća metodom inhibicije oksidativne degradacije beta-karotena Anastasija Štrbac integrisane akademske studije 2020-07-17
61 Nutritivne preporuke u prevenciji osteoporoze Sanja Milićević osnovne studije 2020-05-28
62 Analiza sadržaja glutena u proizvodima na bazi ovsa Iva Gligić integrisane akademske studije 2020-03-06
63 Značaj ishrane u prevenciji karcinoma dojke Milica Milenković integrisane akademske studije 2019-12-09
64 Mediteranska ishrana Sara Tešić integrisane akademske studije 2019-10-09
65 Anketa učestalosti korišćenja dijetetskih suplemenata u studentskoj populaciji Bojana Đuričić integrisane akademske studije 2019-08-12
66 Dijetetski suplementi za imunitet Milutin Popović integrisane akademske studije 2019-07-15
67 Kontaminacija dijetetskih suplemenata farmakološki aktivnim supstancama Dragana Petrović integrisane akademske studije 2019-07-09
68 Dijetetski suplementi za smanjenje telesne mase Sanja Lazić integrisane akademske studije 2018-11-14
69 Faktori koji utiču na bioiskoristljivost gvožđa Anđela Obradović integrisane akademske studije 2018-09-30
70 Analiza sadržaja mineralnih materija u uzorcima suvog bobičastog voća Jelena Milenković integrisane akademske studije 2018-09-30
71 Analiza sadržaja beta-glukana u dodacima ishrani Katarina Mladenović integrisane akademske studije 2018-09-30
72 Analiza hemijskog sastava i antioksidativna aktivnost različitih sorti krompira Monika Radovanović integrisane akademske studije 2018-09-28
73 Erucin - dijetarni izvori, bioraspoloživost i zdravstveni efekti Aleksandra Rakočević integrisane akademske studije 2018-09-25
74 FODMAP dijeta Jelena Pavlov integrisane akademske studije 2018-09-07
75 Karakteristike sastava proteinskih dodataka ishrani Helena Džakić integrisane akademske studije 2018-07-20
76 Ispitivanje antioksidativnog potencijala dodataka ishrani Teodora Pejović integrisane akademske studije 2018-07-16
77 Značaj optimalnog unosa vode Kristina Tadić integrisane akademske studije 2018-07-13
78 Vegetarijanska ishrana Natalija Stojanović integrisane akademske studije 2018-04-02
79 Biomarkeri dijetarnog unosa integralnih žitarica Jovana Kamenović integrisane akademske studije 2018-04-02
80 Značaj optimalnog unosa makronutrijenata u prevenciji hipertenzije Ana Milić osnovne studije 2018-03-26
81 Uticaj lekova na nutritivni status Aleksandra Vujović integrisane akademske studije 2018-03-09
82 Nutritivni i zdravstveni značaj konzumiranja proizvoda od paradajza Maša Denkić integrisane akademske studije 2017-12-07
83 Značaj ishrane u prevenciji hipertenzije Milica Arizanović integrisane akademske studije 2017-11-23
84 Analiza hemijskog sastava pseudožitarica Katarina Perišić integrisane akademske studije 2017-09-25
85 Karakteristike sastava dijetetskih suplemenata za sportiste na tržištu Srbije Mirjana Filipović integrisane akademske studije 2017-09-25
86 Karakteristike sastava i hemijskih oblika vitamina i minerala u dijetetskim suplementima na tržištu Srbije Mirko Lazović integrisane akademske studije 2017-09-19
87 Interakcije hrane i kardiovaskularnih lekova Boris Stojakov integrisane akademske studije 2017-09-14
88 Sadržaj polifenola i antioksidativna aktivnost voćnih nektara Marija Milanović integrisane akademske studije 2017-09-13
89 Ispitivanje antioksidativne aktivnosti jagodastog i bobičastog voća Jovana Radojković integrisane akademske studije 2017-09-13
90 Određivanje antioksidativne aktivnosti sokova od bobičastog voća Anja Vujčić integrisane akademske studije 2017-09-08
91 Sadržaj polifenola i antioksidativna aktivnost pseudožitarica Maja Pavlović integrisane akademske studije 2017-09-08
92 Određivanje sadržaja beta-glukana u proizvodima na bazi kvasca Sofija Stamenković integrisane akademske studije 2017-07-27
93 Značaj ishrane u prevenciji bolesti štitaste žlezde Milica Stojanović integrisane akademske studije 2017-06-02
94 Prirodni toksični i štetni sastojci u namirnicama Jovana Stojanović integrisane akademske studije 2017-04-12
95 Dijetetski suplementi za zaštitu zglobova Milena Stošić integrisane akademske studije 2017-03-24
96 Beta-alanin kao ergogeno sredstvo Dario Vujaković integrisane akademske studije 2016-09-30
97 Osnovni principi enteralne i parenteralne ishrane Bojana Malenković integrisane akademske studije 2016-09-28
98 Zdravstveni efekti glukomanana Danilo Stamenković integrisane akademske studije 2016-09-26
99 Anketa učestalosti korišćenja dijetetskih suplemenata kod elitnih sportista Jovana Avramović integrisane akademske studije 2016-09-23
100 Interakcije dijetetskih suplemenata i lekova Jovana Tasić integrisane akademske studije 2016-09-22